Hoppa till innehåll

Vårt träningskoncept

Vi verkar för en hög utbildningsnivå och ett helhetskoncept för att du som golfare ska kunna utvecklas oavsett spelnivå

Vårt koncept är att tänka långsiktigt och få dig som elev att börja träna på ett sätt som är mer skonsamt för din kropp och öka din förståelse för ditt golfspel. Du kan välja allt ifrån att träna ett pass till att träna med oss flera gånger på ett år.

Här nedan följer de olika delar av golfen som vi utbildar inom

TEKNIK


Varje människas kropp är unik, vilket också innebär unika förutsättningar för att svinga en golfklubba. Vi behöver därför ta reda på varje elevs förutsättningar för de ska kunna svinga en golfklubba på effektivaste sätt. Genom olika typer av mätningar skapar vi sedan en rörelse som blir naturlig för kroppen. 

FYSIK


För att utföra en skonsam och repeterande rörelse är det viktigt att vi skapar rörlighet, stryka och koordination. Tillsammans skapar vi ett upplägg som passar just dig och din nivå. Med hjälp utav vårt screening koncept Kinexit kan vi hjälpa dig och göra din träning mer specifik och ännu roligare. 

UTRUSTNING


Vi tror på att anpassa utrustningen efter varje individ i stället för att individen ska anpassa sig efter utrustningen. Oavsett om du är ny i golfen eller har spelat länge så kommer en väl utprovad klubba att hjälpa dig att spela bättre golf.

MENTAL TRÄNING


Alla kan väl hålla med om att golfen är ett mentalt spel. Att ha rätt mental inställning är en väldigt viktigt pusselbit för att varje spelare ska kunna nå sin optimala nivå. Vi hjälper dig med att hitta rätt målsättning, rätt fokus, samt rätt rutin inför ditt slag så att det blir anpassat för din nivå och dina mål.