Hoppa till innehåll

Vårt träningskoncept

Vi verkar för en hög utbildningsnivå och ett helhetskoncept för att du som golfare ska kunna utvecklas oavsett spelnivå

Vårt koncept är att tänka långsiktigt och få dig som elev att börja träna på ett sätt som är mer skonsamt för din kropp och öka din förståelse för ditt golfspel. Du kan välja allt ifrån att träna ett pass till att träna med oss flera gånger på ett år.

Här nedan följer de olika delar av golfen som vi erbjuder träning i:

Teknik

Varje människas kropp är unik, vilket också innebär unika förutsättningar för att svinga en golfklubba. Vi behöver därför ta reda på varje elevs förutsättningar för de ska kunna svinga en golfklubba på effektivaste sätt. Genom olika typer av mätningar skapar vi sedan en rörelse som blir naturlig för kroppen. 

Fysik

För att utföra en skonsam och repeterande rörelse är det viktigt att vi skapar rörlighet, stryka och koordination. Tillsammans skapar vi ett upplägg som passar just dig och din nivå. Med hjälp utav vårt screening koncept Kinexit kan vi hjälpa dig och göra din träning mer specifik och ännu roligare. 

Utrustning

Vi tror på att anpassa utrustningen efter varje individ i stället för att individen ska anpassa sig efter utrustningen. Oavsett om du är ny i golfen eller har spelat länge så kommer en väl utprovad klubba att hjälpa dig att spela bättre golf.

Mental träning

Alla kan väl hålla med om att golfen är ett mentalt spel. Att ha rätt mental inställning är en väldigt viktigt pusselbit för att varje spelare ska kunna nå sin optimala nivå. Vi hjälper dig med att hitta rätt målsättning, rätt fokus, samt rätt rutin inför ditt slag så att det blir anpassat för din nivå och dina mål.

Möt vårt team

De första svingarna var hemma i mormors trädgård när han precis hade lärt sig att stå. Men det var först i 8-års åldern som han började spela på Möre Golfklubb. Satsningen på sin egen karriär tog fart med Golfgymnasium och försök till proffsspel på Nordiska Touren.

Men intresset för att lära andra var mycket mer givande för Jesper och tränarkarriären inledes. Efter att ha slutfört Högre Tränarutbildningen 2016 har han vidareutbildat sig inom en rad olika områden kopplat till golf. Jesper expertområde är utrustning och han är utbildad PGA Advanced Club Fitter. 

Jesper kommer närmast från Nybro Golfklubb där han har drivit Shop & Träningsverksamhet. 

Jesper är verksam på Kalmar Golfklubb & på Binga Golf. Välkommen att kontakta honom om du behöver hjälp med att utveckla din golf.

Vad har Jesper i sin bag?

Driver: Titleist TSR4 9,0 – Järn: Titleist U200 2:a T100 4-PW – Wedgar: Vokey SM9 50F, 54F, 58K – Putter: Scotty Cameron Select Newport 1.5 med Stability Tour Black- Boll Pro V1X

Började spela golf 2001 i Älmhult med sin Mamma. Intresset växte snabbt, och blev allt mer en stor och viktigt del i livet.
Under junioråren så spelade Emil runt om i Sverige och tog sig till högsta Elitnivå och representerade landslaget två gånger.
Efter gymnasiet som spenderades i Växjö gick flytten till Halmstad för studera idrottsvetenskap på Högskolan. Detta gjordes i kombination med proffslivet på de Nordiska touren. Under tre somrar kombinerades även spelet med att vara assisterande tränare på Hylliekrokens Golf Center i Malmö samt en sommar på Haverdals GK.

Intresset för att hjälpa och lära andra var mer givande så sedan 2014 har han jobbat Som tränare på Oskarshamns GK, samt de senaste tre åren på Ekerum Resort där han var Headpro/Klubbchef.

Efter att ha slutfört Högre Tränarutbildningen 2016 har han vidareutbildat sig inom en rad olika områden kopplat till golf.

Emil är verksam på Kalmar Golfklubb & på Binga Golf. Välkommen att kontakta honom om du behöver hjälp med att utveckla din golf

Vad har Emil i sin bag?

Driver: Cobra LTDx 10,5 – Faiwaywood: Cobra LTDx 15.0 – Järn: Cobra King Forged RF MB Coppar 4-Pw, Utility iron 19,5 – Wedgar: Cobra snakebit 52/12, 56/12, 60/11 – Putter: Cobra King Vintage Sport-45 med Stability Carbon – Boll Pro V1X

Teknologi & Hjälpmedel

All teknologi som vi använder i vår verksamhet är noga utvald och ger oss möjlighet till mätbar data för spel-, fys- och teknikutveckling CoachNow
CoachNow är ett verktyg för att möjliggöra effektiv kommunikation mellan elev och tränare. Genom appen ges eleven tillgång till en digital dialog med sin tränare. Här dokumenteras lektionerna med såväl tips som träningsövningar för fortsatt utveckling mellan lektionspassen.

Trackman 4
Trackman 4 är golfmarknadens ledande launch monitor globalt. En banbrytande innovation med syftet att hjälpa professionella golftränare och golfspelare att få en objektivt mätbar och ingående förståelse för vad som händer i ögonblicket när klubban träffar bollen. Tekniken och data från Trackman 4 ger ovärderliga mätvärden kopplat till sving-, klubb- och bollhastighet.

Kinexit
Kinexit är en digital mjukvaruplattform som levererar personligt utformade uppvärmningsövningar och program för fysträning till golfspelare. Den individuella anpassningen för eleven utformas via ett personligt medlemskap via en snabb och enkel screeningprocess som görs tillsammans med oss PGA-tränare. Uppvärmnings- och fysträningsprogrammen levereras sedan automatiskt till elevens mobiltelefon eller läsplatta.

Capto Putting
Capto är ett nytt analysverktyg som vi använder oss av för att se exakt hur du rör din putter. Det unika med detta verktyg är att den är väldigt smidig och sensorn placeras på putterskaftet och kopplas sedan enkelt upp till en mobil eller surfplatta. Det gör att den går att använda både på banan och på övningsområdet. Vi får direkt reda på hur du rör din putter, och vi kan då skapa övningar som ger direkt feedback. Capto är utrustad med 9 mätsensorer.